Warszawska Akademia Kulinarna
to nietypowe miejsce, w którym każdy, pod okiem profesjonalisty, znajdzie coś dla siebie - bez względu na to czy stawiasz pierwsze kroki na kuchennym parkiecie czy chcesz doskonalić nabyte już umiejętności, czy jesteś po prostu entuzjastą gotowania. Idea stworzenia takiego miejsca zrodziła się parę lat temu, podczas wspólnego gotowania ze znajomymi. Właśnie wtedy powstał pomysł prowadzenia kursów gotowania, które oprócz samej wiedzy i umiejętności, miałyby zapewniać aktywną rozrywkę.
W swej pracy skupiamy się na produktach najlepszej jakości, w tym ekologicznych, ze względu na ich walory smakowe i wartości odżywcze. Nie od dziś wiadomo, że sposób odżywiania wpływa na nasze samopoczucie, wygląd i kondycję. Naszym głównym celem jest zarażanie pasją do gotowania i przekazywanie tajników tej dyscypliny w sposób przystępny i w miłej atmosferze.
Dlaczego Warszawska Akademia Kulinarna? Przede wszystkim oferujemy bogaty i zróżnicowany wybór kursów skierowany do szerokiego grona odbiorców - zarówno osób gotujących na co dzień w zaciszu domowym jak i osób profesjonalnie zajmujących się gotowaniem w restauracjach czy cateringu. Dysponujemy również szeroką gamą usług dla firm. W naszej Akademii każdy pracuje przy swoim specjalnie przystosowanym stanowisku. To prawda, iż wiedzę nabywa się poprzez obserwację, jednak nie ma to jak wypróbowanie teorii w praktyce – na własnej desce i kuchence. W końcu to praktyka czyni mistrza.
Zapewniamy przyjemną naukę pod okiem profesjonalistów i pasjonatów w niepowtarzalnej atmosferze.